Tratament colectii sangvinolente-Hematom

Tratament colectii sangvinolente-Hematom

Hematomul reprezintă acumularea sângelui în afara vaselor de sânge, ce apare printre țesuturile corpului.

Acesta poate apărea în orice zonă, dar este cel mai frecvent întâlnit acolo unde vasele de sânge sunt aproape de suprafața pielii, cum ar fi brațele, picioarele și capul.

Dimensiunea și gravitatea unui hematom pot varia în funcție de cantitatea de sânge care se acumulează şi apare, de obicei, ca o zonă de piele umflată, dureroasă și caldă şi învineţită, dacă acesta este superficial.

Frecvent, hematoamele mici se rezolvă de la sine în timp, prin pansament si aplicatii locale reci. Totuşi, cele mai mari sau mai severe pot necesita intervenție chirurgicala.

img-17

Tratament

1) Aspiratia hematomului

Hematoamele mici/medii necesita adesea aspiratie dar doar in faza incipienta, atunci cand sangele nu este coagulat! Odata coagulat, este necesara evacuarea chirurgicala.

2) Interventii chirurgicale pentru eliminarea hematomului

Hematoamele medii/mari sau infectate necesita evacuare chirurgicala,  plasarea tuburilor de drenaj pentru a permite scurgerea lichidului acumulat si tratament antibiotic!

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).