Implanturi gambe

Implanturi gambe

Utilizarea implanturilor gambiere reprezintă o intervenție ce rezolvă definitiv problema picioarelor “în paranteze”.

 

Protezele gambiere, ca și implanturile mamare, conțin gel siliconic cohesiv. Forma lor diferă, acestea fiind de regulă fuziforme sau “în semilună”. Există mai multe variante de mărimi și proiecții pentru a satisface orice pacient.

Ce trebuie sa faci după operatie?

Imediat după operație veți rămâne sub supraveghere medicală 24 de ore. Firele de sutură se scot la 12-14 zile, apoi pacienta poate să spele zona cu apă caldă și săpun. Se vor aplica produsele speciale pentru remaniere cicatriceală cel putin 6 luni postoperator.

 

Dupa aceasta interventie, un bandaj/conformator elastic, compresiv, trebuie purtat 2-3 luni. Acesta are rolul de a controla edemul care se dezvolta postoperator.

 

Deoarece implanturile se introduc între mușchii gambieri, este nevoie de câteva zile de repaus la mers. Mersul se poate relua la câteva zile de la operație. Mersul se reia pe tocuri de 5 cm, tocurile vor trebui să fie purtate mai multe luni postoperator.

 

Este interzisă expunerea la UV, atât timp cât cicatricea este imatură.

img-17

Ce trebuie sa stii înainte de operatie?

Odată stabilită ziua intervenției chirurgicale, veți primi informații cu privire atât la perioada preoperatorie, cât și postoperatorie:

  • medicamente care trebuie evitate
  • oprirea fumatului ATENTIE! Se recomanda sa intrerupeti anticonceptionalele cu 2 luni inaintea operatiei!
  • dimineata operatiei, cand va realiza si internarea propriu-zisa, iar tu va trebuie sa nu mananci si sa nu bei nimic
  • teste și investigații preoperatorii

În ce constă operatia?

Operația se desfășoară sub anestezie generală sau rahianestezie.

 

Incizia se face la nivelul unui pliu natural, care se află pe partea posterioară a genunchiului (în zona poplitee). Implanturile se introduc între mușchii gambieri.

Cicatricea va fi foarte puțin vizibilă în această zonă.

Disclaimer / Atentie!

Rezultatele fiecarei proceduri medicale sau operatii chirurgicale poti diferi de la persoana la persoana, in functie de modul unic de reactie al organismului uman si particularitatile acestuia.

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).