Corectie sani barbati – Ginecomastie

Corectie sani barbati – Ginecomastie

Ginecomastia este o afecțiune specifică bărbaților și constă în dezvoltarea în exces a glandelor mamare. Ginecomastia poate apărea în urma creșterii propriu-zise a volumului glandei mamare sau dezvoltării în exces a țesutului gras de la acest nivel. Poate fi unilaterală sau bilaterală, simetrică sau cu diferențe de aspect și/sau dimensiuni.

Cauzele pot fi creșterea hormonilor feminini în organismul barbatului, datorită unei dereglari endocrino-metabolică sau administrarea unor medicamente care pot produce ginecomastie temporară.

Există situații în care forme de cancer, cu localizări diferite, pot fi însoțite de ginecomastie. De aceea, preoperator, este nevoie de o serie de investigații cu caracter general, dar și specifice țesutului glandular, pentru că dezvoltarea sânilor în exces, la bărbați, poate ascunde o patologie gravă

  img-17

  Atentie! Substanţele sintetice, precum steroizii anabolizanţi, administrate necorespunzător în ideea de a contura şi a mări muşchii, pot duce la modificari hormonale care sa cauzeze cresterea sanilor!

  În ce constă operatia?

  Intervenția de corecție a Ginecomastiei constă în excizia glandei mamare parțial sau în totalitate, cu sau fără lipectomia țesutului gras adiacent. Operația se face prin abord periareolar și anume în jumătățile inferioare ale areolelor mamare sau jumătățile laterale ale acestora. Cicatricea rezultantă va fi foarte puțin vizibilă. Țesutul excizat este trimis spre examinare histopatologică.

  Lipoaspiratie pentru reducerea sanilor la barbati

  In ultimii ani tehnica de lipoaspiratie s-a perfectionat extrem de mult astfel ca multe cazuri pot fi rezolvate doar prin lipoaspiratie daca exista exces a țesutului gras la acest nivel!

  Operația se desfășoară sub anestezie generală și durează, în medie, o oră.

  Ce se întâmplă postoperator?

  Imediat după operație, în cazul ginecomastiilor mari, este posibil să se monteze drenuri, care se vor menține cel puțin 48 de ore.

  În toate cazurile, bandajul este elastic, compresiv și se va înlocui, la câteva zile, cu un conformator special compresiv, care se va purta o lună.

   

  Materialul de sutură se suprimă la 7-10 zile de la operație.

  Disclaimer / Atentie!

  Rezultatele fiecarei proceduri medicale sau operatii chirurgicale poti diferi de la persoana la persoana, in functie de modul unic de reactie al organismului uman si particularitatile acestuia.

  Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).