Lifting fese

Lifting fese

Regiunea fesieră (gluteală) poate fi ascensionată printr-o operație care presupune excizia unei “fâșii” de tegument din regiunea șoldurilor, circular.

Această tehnică va lăsa o cicatrice circulară, destul de inestetică dar necesară persoanelor care prezintă un exces tegumentar mare in aceasta zona.

Se poate asocia în același timp operator cu abdominoplastia, lipoaspiratia și/sau lipectomia pentru a obține o cât mai bună modelare corporală.

 Operația se adresează pacienților, femei cat și bărbați, care prezintă o mare laxitate tegumentara în regiunea fesiera, dupa diete care au dus la pierderea de multe kilograme.

Operația se desfășoară sub anestezie generală și poate fi asociată cu liftingul altor zone, cu lipoaspirația sau lipectomia.

Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat laxitatea tegumentara este mai redusa.

img-17

Ce trebuie sa stii înainte de operatie?

Odată stabilită ziua intervenției chirurgicale, veți primi informații cu privire atât la perioada preoperatorie, cât și postoperatorie:

 • medicamente care trebuie evitate
 • oprirea fumatului ATENTIE! Se recomanda sa intrerupeti anticonceptionalele cu 2 luni inaintea operatiei!
 • dimineata operatiei, cand va realiza si internarea propriu-zisa, iar tu va trebuie sa nu mananci si sa nu bei nimic
 • teste și investigații preoperatorii

Ce trebuie sa faci după operatie?

Imediat după operație trebuie să rămâneți în clinica 24 de ore sub supreveghere medicală. Firele de sutură vor fi scoase la 12-14 zile și apoi puteți relua igiena locală, cu apă și săpun.

Este obligatorie purtarea fașei elastice sau conformatorului timp de 2 luni.

Masajul trebuie început chiar din a 2-a săptămână postoperator. Cicatricele trebuie masate cu produsele speciale pentru remodelare cicatriceala, cel puțin 6 luni.

Mișcările pot fi reluate treptat pentru a evita lațirea cicatricei, existând riscul ca aceasta să se lățească tot mai mult pe parcursul celor 6 luni de evoluție. Utilizarea plasturilor cu silicon este indicată.

  Cicatricile

  Vor exista cicatrici, unele chiar importante!

  De unele veti putea scapa, altele le veti putea estompa iar altele … trebuie sa fiti constient ca veti ramane cu ele!

  Pacientul va trebui să înteleagă că va rămâne cu cicatricele postoperatorii pentru tot restul vieții și să consimtă la aceasta. Trebuie să știe de asemenea că, uneori, este necesară corecția acestora, corecție care poate fi făcută dupa 6 luni de la operație.

  Disclaimer / Atentie!

  Rezultatele fiecarei proceduri medicale sau operatii chirurgicale poti diferi de la persoana la persoana, in functie de modul unic de reactie al organismului uman si particularitatile acestuia.

  Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).