Lifting brate

Lifting brate

Laxitatea tegumentara apare în jurul vârstei de 40 de ani; se tratează și se previne prin masaj și exerciții fizice. Laxitatea tegumentara apare la orice nivel, inclusiv la nivelul brațelor. În această zonă este foarte evidentă și supărătoare.

Au apărut de curand metodele de a trata și preveni instalarea acestei laxități și anume tehnici de radiofrecventa fractionata, HIFU.

Odată cu înaintarea în vârstă, aceasta va fi mai accentuată și va necesita o corecție chirurgicală.

Ce trebuie sa stii înainte de operatie?

Odată stabilită ziua intervenției chirurgicale, veți primi informații cu privire atât la perioada preoperatorie, cât și postoperatorie:

  • medicamente care trebuie evitate
  • oprirea fumatului ATENTIE! Se recomanda sa intrerupeti anticonceptionalele cu 2 luni inaintea operatiei!
  • dimineata operatiei, cand va realiza si internarea propriu-zisa, iar tu va trebuie sa nu mananci si sa nu bei nimic
  • teste și investigații preoperatorii

In ce consta operatia?

Operația se desfașoară sub anestezie genarală.

Intervenția presupune ascensionarea și excizia excesului tegumentar de la nivelul brațului, printr-o incizie care va fi plasată în axial.

In unele cazuri, va fi asociată cu o alta, dispusă în axul longitudinal al brațului, și care va fi poziționată pe fața internă a acestuia.

img-17

Cicatricile

Vor exista cicatrici, unele chiar importante!

De unele veti putea scapa, altele le veti putea estompa iar altele … trebuie sa fiti constient ca veti ramane cu ele!

 

Pacientul va trebui să înteleagă că va rămâne cu cicatricele postoperatorii pentru tot restul vieții și să consimtă la aceasta. Trebuie să știe de asemenea că, uneori, este necesară corecția acestora, corecție care poate fi făcută dupa 6 luni de la operație.

Disclaimer / Atentie!

Rezultatele fiecarei proceduri medicale sau operatii chirurgicale poti diferi de la persoana la persoana, in functie de modul unic de reactie al organismului uman si particularitatile acestuia.

Ce trebuie sa faci după operatie?

Imediat după operație trebuie să rămâneți în clinica 24 de ore sub supreveghere medicală. Firele de sutură vor fi scoase până la 12 zile și apoi puteți relua igiena locală, cu apă și săpun.

Este obligatorie purtarea fașei elastice sau conformatorului timp de 2 luni.

Masajul trebuie început chiar din a 2-a săptămână postoperator. Cicatricele trebuie masate cu produsele speciale pentru remodelare cicatriceala, cel puțin 6 luni.

Mișcările brațelor pot fi reluate treptat cu excepția ridicării lor deasupra nivelului umerilor; această mișcare trebuie reluată cât mai târziu posibil (dupa 3-4 săptămâni), pentru a evita lațirea cicatricei, existând riscul ca aceasta să se lățească tot mai mult pe parcursul celor 6 luni de evoluție. Utilizarea plasturilor cu silicon este indicată.

    Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).