Lifting coapse

Lifting coapse

Liftingul la nivelul coapselor constă în “ridicarea” (ascensionarea) țesuturilor de la nivelul coapselor, mai ales a zonelor posterioare și interne, excesul tegumentar este excizat, rămânând o cicatrice în zona inghinală și/sau șanțul subfesier.

Operația se adresează pacienților, femei cat și bărbați, care prezintă o mare laxitate tegumentara în regiunea internă a coapselor, dar se poate efectua și pentru fetele anterioare și posterioare ale coapselor.

Operația se desfășoară sub anestezie generală și poate fi asociată cu liftingul altor zone, cu lipoaspirația sau lipectomia.

Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat laxitatea tegumentara este mai redusa.

img-17

Ce trebuie sa stii înainte de operatie?

Odată stabilită ziua intervenției chirurgicale, veți primi informații cu privire atât la perioada preoperatorie, cât și postoperatorie:

 • medicamente care trebuie evitate
 • oprirea fumatului ATENTIE! Se recomanda sa intrerupeti anticonceptionalele cu 2 luni inaintea operatiei!
 • dimineata operatiei, cand va realiza si internarea propriu-zisa, iar tu va trebuie sa nu mananci si sa nu bei nimic
 • teste și investigații preoperatorii

  Ce trebuie sa faci după operatie?

  Imediat după operație trebuie să rămâneți în clinica 24 de ore sub supreveghere medicală. Firele de sutură vor fi scoase până la 12 zile și apoi puteți relua igiena locală, cu apă și săpun.

  Este obligatorie purtarea fașei elastice sau conformatorului timp de 2 luni.

  Masajul trebuie început chiar din a 2-a săptămână postoperator. Cicatricele trebuie masate cu produsele speciale pentru remodelare cicatriceala, cel puțin 6 luni.

  Mișcările pot fi reluate treptat pentru a evita lațirea cicatricei, existând riscul ca aceasta să se lățească tot mai mult pe parcursul celor 6 luni de evoluție. Utilizarea plasturilor cu silicon este indicată.

   Cicatricile

   Vor exista cicatrici, unele chiar importante!

   De unele veti putea scapa, altele le veti putea estompa iar altele … trebuie sa fiti constient ca veti ramane cu ele!

   Cicatricele vor fi dispuse în regiunea inghinală, la limita dintre pielea regiunii interne a coapsei și regiunea vulvară sau perineală.

   Dacă se ascensionează și fețele anterioare ale coapselor, atunci cicatricea poate merge și anterior în regiunea pubiană, prelungindu-se uneori către laterale, într-o regiune care poate fi ascunsă de slip.

   În cazul ascensionării țesuturilor regiunii posterioare a coapselor, atunci cicatricea se va prelungi posterior și va fi “ascunsă”, în șanțul subfesier. Dacă excesul tegumentar este foarte mare, cicatricelor descrise anterior le vor fi asociate o altă cicatrice verticală, care va fi pozitionată pe fața internă a coapsei.

   Pacientul va trebui să înteleagă că va rămâne cu cicatricele postoperatorii pentru tot restul vieții și să consimtă la aceasta. Trebuie să știe de asemenea că, uneori, este necesară corecția acestora, corecție care poate fi făcută dupa 6 luni de la operație

   Disclaimer / Atentie!

   Rezultatele fiecarei proceduri medicale sau operatii chirurgicale poti diferi de la persoana la persoana, in functie de modul unic de reactie al organismului uman si particularitatile acestuia.

   Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).