Vaginoplastia

Vaginoplastia sau reîntinerirea vaginală, este o procedură care de obicei corectează problemele date de dilatarea canalului vaginal, având ca scop direct îmbunătățirea vieții sexuale, nu și a disfuncțiilor sexuale. Aceasta mărește tonusul mușchilor vaginali și a țesuturilor înconjurătoare, diminuează excesul de mucoasă și reduce diametrul canalului vaginal, realizand o mai mare putere de contracție și o senzație mai puternică în timpul actului sexual.

Vaginoplastia se poate realiza și prin utilizarea transferului de grăsime proprie (microlipofiling). Această tehnică constă în injectarea de grăsime proprie, recoltată de la pacientă, după o prelucrare specială având drept rezultat direct scăderea diametrului canalului vaginal.

După intervenția chirurgicală, pacienta va putea să-și reia activitățile curente după 4-5 zile și activitatea sexuală după 4-6 săptămâni.

Pentru creșterea excitării în timpul actului sexual și a intensității orgasmului, se recomandă augmentarea (mărirea) punctului G, prin injectarea zonei respective cu acid hialuronic, acesta devenind mai proeminent și mai ușor excitabil.
Altă soluție pentru femeile care ajung cu greutate la orgasm este clitoroplastia, intervenție chirurgicală ce are drept scop obținerea expunerii și sensibilizării crescute a clitorisului.