Tratamentul ridurilor profunde cu acid hialuronic

Acidul hialuronic (HA) este o substanță care există în mod natural în piele și ajută la hidratare și la volumizare. Acesta se prezintă sub forma unor geluri injectabile, care se introduc în și sub piele, pentru a reface instantaneu volumul pielii, pentru a netezi și a face sa dispară ridurile faciale și pentru a redefini buzele.

HA este o substanță ideala pentru umplerea dermică, deoarece conferă o senzație naturală în piele și are efect de durată. Durata efectelor poate depinde de vârstă, cantitatea de filler injectat, locul de injectare, calitatea pielii și în general, de starea de sănătate și de modul de viață al pacientei. Totusi, efectele benefice pot dura până la un an de la aplicarea tratamentului.

Ce este îmbătrânirea?

Cu cât arăți mai tânăr, cu atât te simti mai bine, dar înaintarea în vârstă reprezintă un proces care nu poate fi oprit, proces care modifică aspectul și proprietățile pielii. Ridurile sunt consecința procesului de îmbătrânire. Odată cu înaintarea în vârstă, stratul intern, denumit derm, începe să se subțieze, rețeaua de elastină (proteină care conferă gradul de întindere al pielii) și fibrele de colagen (principalele proteine de susținere de la nivelul pielii), care susțin straturile superficilale, devenind mai slabe sau rupându-se pot cauza apariția ridurilor. Pielea devine mai fragilă și mai puțin elastică, conținutul de acid hialuronic (HA) din piele scade, glandele care produc sebum (sebacee) devin mai puțin active și pielea devine mai uscată. Pielea își pierde culoarea tinerească și stralucirea.

Varsta, hormonii, expunerea la soare, fumatul toate au rolul lor ducand la aparitia ridurilor. Pe langa toate aceste schimbari, forta de gravitatie actioneaza tragand de piele si determinand lasarea acesteia. Toate acestea contribuie la aparitia ridurilor.

Ridurile dintre sprancene (riduri de incruntare) si ridurile care pleaca de la coltul ochilor (denumite si laba gastii) se formeaza din cauza contractiilor muschilor faciali. Rasul, incruntarea, privirea cu coada ochiului si alte expresii faciale obisnuite determina accentuarea acestor riduri.

Care sunt efectele secundare?

Imediat, dupa injectare, poate aparea:

- o inrosire;
- o umflatura si o invinetire in jurul locului de injectare;

Majoritatea efectelor secundare sunt usoare sau medii si dispar dupa cateva zile:

- durere/sensibilitate;
- intarire;
- chisturi/umflaturi;
- invinetire;
- prurit(mancarime locala);
- decolorare;
- riscul de infectare.

Ce trebuie sa fac inainte de tratament?

Trebuie sa evitati aspirina sau alte medicamente non-steroidale si anti-inflamatorii o perioada de cateva zile inainte de injectarea cu Acid hialuronic. Acest lucru va reduce riscul de invinetire si sangerare a locului injectat.

La prima dvs vizita, trebuie sa il informati pe medic cu privire la antecedentele medicale si cu privire la orice probleme actuale, precum si in ceea ce priveste alergiile pe care le aveti la medicamentatia administrata.

Ce trebuie sa fac dupa tratament?

In primele 24 de ore dupa tratament, pentru a reduce la minim riscurile de inrosire temporara, umflare si/sau mancarime, trebuie sa evitati:

- exercitiile solicitante;
- expunerea excesiva la soare sau caldura;
- bauturile alcoolice.

Nici un tratament nu poate opri procesul de imbatranire, dar daca doriti sa mentineti efectul, repetati tratamentul conform indicatiilor medicului dvs.!