Tratamentul cearcănelor
CAUZELE APARIȚIEI CEARCĂNELOR
1. Moștenirea genetică. De multe ori, cearcănele se moștenesc de la părinți, iar în cazul în care ai pielea mai închisă la culoarea și ochii puțin mai afundați, cearcănele sunt mai vizibile.
2. Alergii și eczeme. Orice infecție a ochiului, care se manifestă prin mâncarime, sau alergii alimentare pot conduce la cearcăne. Alergiile sunt mai frecvente primăvara și toamna.
3. Medicamentele care dilată vasele de sânge pot cauza cearcăne.
4. Alimentația. O dietă bogată în grăsimi sau lipsită de nutrienți, poate duce la apariția cearcănelor.
5. Oboseala și lipsa somnului se numară printre cele mai frecvente cauze ale apariției cearcănelor.
6. Sarcina și menstruația sunt motive pentru care apar cearcănele, deoarece pielea devine mai palidă și vasele de sub ea devin mai vizibile.
7. Vârsta. Pe masură ce înaintam în varstă, cearcănele pot deveni mai vizibile.
8. Diverse afecțiuni ale ficatului și rinichilor, anemia.
CEARCANE - OCHI ÎNFUNDAȚI ÎN ORBITĂ
Atunci când ochii sunt într-adevar înfundați în orbită și șanțurile suborbitale sunt adânci, indiferent de cauză, injectarea de acid hialuronic este cel mai eficient tratament pentru această problemă, oferind o rezolvare rapidă și eficientă.
CEARCĂNE - HIPERPIGMENTARE
Dacă la nivelul cearcănelor există hiperpigmentare, acest lucru nu va putea fi îmbunatățit doar prin blefaroplastie și injectare de grasime sau acid hialuronic. În această situație este indicată efectuarea unui peeling chimic cu TCA, mezoterapiei Tiziano și tratamentului local cu hidrochinona, pentru decolorarea cearcănelor.