Remodelarea regiunii gluteale

În cazul pacientelor la care regiunea fesieră nu are suficient volum și la care toate eforturile fizice axate pe această zonă nu au dat rezultatul scontat, se poate aplica cu succes această metodă de augmentare cu proteze siliconice.

Implanturile au formă rotunjită, mărimi și proiecții diferite astfel încât să se potrivească oricarei paciente.

Ce trebuie să fac înainte de operație?

Preoperator pacientul se va întâlni cu doctorul de mai multe ori, pentru a stabili cât mai clar toate detaliile.

Pacientul va fi informat despre:

- tipurile de implanturi;
- regulile preoperatorii pe care pacientul trebuie să le respecte - să nu ia nici un alt medicament, decât cele prescrise de doctor, să nu fumeze dacă este posibil, să nu ia medicație contraceptivă cel putin o lună preoperator, etc;
- setul de analize obligatorii.

Se vor face mai multe măsurători pentru a alege, împreună cu pacientă, protezele potrivite ei.

Operația se face sub anestezie generală. Incizia se face la nivelul șanțului subfesier. în această zonă cicatricea va fi foarte puțin vizibilă.

Care sunt riscurile operației?

În afară de riscurile existente oricarei proceduri chirurgicale: sângerări abundente, inflamație locală, infecție, dehiscența plagilor (desfacerea suturilor), seroame, cicatrizări patologice, implanturile prezintă și riscuri specifice: asimetrie, mobilizarea nedorită a unuia sau a ambelor implanturi, riscul contracturii capsulare ca și în cazul măririi sânilor cu implanturi siliconice.

În cât timp mă vindec?

Recuperarea poate fi foarte rapidă, în cazul în care nu apar complicații. În general, după 2-3 săptămâni, de la intervenție, pacienta poate relua poziția sezândă, inițial pe un colac care să ferească zona implanturilor de presiunea prea mare.

Firele vor fi scoase în 12-14 zile. După extragerea materialului de sutură, pacienta poate să se spele și, după ce toate crustele au căzut, să folosească produsele destinate remanierii cicatriceale, minim 6 luni.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!