Remodelarea regiunii gambiere

Utilizarea implanturilor gambiere reprezintă o intervenție ce rezolvă definitiv problema picioarelor “în paranteze”.

Protezele gambiere, ca și implanturile mamare, conțin gel siliconic cohesiv. Forma lor diferă, acestea fiind de regulă fuziforme sau “în semilună”. Există mai multe variante de mărimi și proiecții pentru a satisface orice pacient.

Incizia se face la nivelul unui pliu natural, care se află pe partea posterioară a genunchiului (în zona poplitee). Cicatricea va fi foarte puțin vizibilă în această zonă.

După cât timp voi putea merge?

Deoarece implanturile se introduc între mușchii gambieri, este nevoie de câteva zile de repaus la mers. Mersul se poate relua la câteva zile de la operație. Mersul se reia pe tocuri de 5 cm, tocurile vor trebui să fie purtate mai multe luni postoperator. De asemenea, este nevoie ca zona să fie pansată în fașe elastice sau pacienta să poarte ciorap elastic medicinal, 2 luni postoperator.

Ce trebuie să fac după operație?

Imediat după operație veți rămâne sub supraveghere medicală 24 de ore. Firele de sutură se scot la 12-14 zile, apoi pacienta poate să spele zona cu apă caldă și săpun. Se vor aplica produsele speciale pentru remaniere cicatriceală cel putin 6 luni postoperator.

Este interzisă expunerea la UV, atât timp cât cicatricea este imatură.

Care sunt riscurile operației?

Riscurile la distanță sunt reprezentate de cicatrizarea patologică, denivelari la nivelul zonelor operate, migrarea implanturilor, contractura capsulară ca și în cazul măririi sânilor cu implanturi siliconice, etc.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!