Mezobotox
Mezobotoxul este una din cele mai recente tehnici de rejuvenare a feței și de ameliorare a ridurilor fine.
Procedura constă în diluarea unei mici cantități de botox în soluții bazate pe agenți de hidratare a pielii, vitamine și minerale, cum ar fi Jalupro. Aceasta combinație este introdusă iîn piele prin metoda clasică a mezoterapiei, pentru a obține un efect de umplere și reducerea ridurilor fine, superficiale. Aceste riduri sunt date de atașamentul unor mici fibre musculare la piele, ce prin contracții fiziologice creează linii fine, ce nu pot fi tratate prin nici o alta metodă. Acest tratament este, de exemplu, foarte eficient la nivelul gâtului, decolteului, dosul mâinilor, zone al caror aspect nu poate fi îmbunătățit decât prin mezoterapie. Mezobotoxul este un tratament foarte eficace în tratarea ridurilor fine de la nivelul frunții, de sub ochi, obraji sau partea inferioară a feței, putând fi folosit, dacă e necesar ,oriunde la nivelul corpului, dacă pielea este suficient de elastică.
Micile cantități de botox care se folosesc în această tehnică nu vor duce la așa numitul aspect înghețat al feței "frozen look", ci vor acționa doar asupra mușchilor superficiali din piele, răspunzători de apariția ridurilor fine, pacientul putându-și mișca toți mușchii feței, fără nicio modificare de expresie. Pentru tratarea liniilor de la coada ochiului sau de pe frunte, se recomandă totuși un tratament clasic cu Botox, ce implică doze mai mari și este total diferit de MezoBotox.
De obicei, tratamentul presupune o cură de 4 până la 6 tratamente, efectuate la interval de 2 săptămâni, iar efectul obținut se menține între 6 și 12 luni, în funcție de problemele pentru care apelează la aceată metodă, de vârsta pacientului și expunerea solară în decursul primului an.
Prin această tehnică, botoxul este injectat în stratul superficial al pielii și nu în mușchi, ca în cazul ridurilor din jurul ochilor, fruntii sau între sprâncene, iar concentrația botoxului folosit în acest caz este de 5 până la 10 ori mai mică decât la un tratament clasic.
În momentul în care acțiunea toxinei botulinice a încetat, mușchii își recapătă mobilitatea, fiind nevoie de o anumită perioadă în care ridurile se reformează; în cel mai neplăcut caz acestea vor fi ca înainte de tratament.
Tratamentul întregii fețe cu MezoBotox și asocierea tratamentului clasic cu Botox, vor crea un efect de minilifting, ameliorând semnificativ ridurile de pe frunte și cele din jurul ochilor. MezoBotoxul nu este un tratament dureros, iar pentru a preîntâmpina orice disconfort se poate folosi înainte de procedură, o cremă cu anestezic și aplicații cu gheață după tratament. Acest tip de tratament nu necesită timp de vindecare sau repaos, putând fi făcut la orice oră sau în orice zi.
MezoBotoxul nu este un tratament care se adresează exclusiv ridurilor fine, un alt efect al unei astfel de intervenții fiind scăderea secreției de sebum, prin acțiune directă pe glandele sebacee de la nivelul pielii și diminuarea porilor, conferind un aspect mai fin, mai strălucitor, fiind indicat și persoanelor cu acnee vulgară, la care s-au obținut rezultate pozitive.