Mărirea sânilor cu implanturi siliconice
Doriți ca sânii dumneavoastră să fie mai mari, mai plini, mai fermi? Atunci această operație este probabil cea mai bună soluție!
Mamoplastia de augmentare, mărirea sânilor este o procedură de chirurgie estetică care utilizează implanturile mamare pentru a reda forma naturală a sânilor.
Cum aflu dacă sunt o bună candidată pentru această intervenție?
Primul pas este o consultație cu chirurgul plastician. Aici veți primi toate informațiile utile despre:
- Scopul dorit și o evaluare a cazului dumneavostră;
- Tipurile de intervenții;
- Riscurile și complicațiile posibile.
Femeile care apelează la acest tip de chirurgie doresc să-și "corecteze" deficitele din această zonă și prin aceasta să-și îmbunătățească imaginea de sine. Dacă aveți una dintre problemele de mai jos înseamnă că sunteți o bună candidată pentru mărirea sânilor:
- Sâni prea mici;
- Scădere în greutate cu modificarea dimensiunilor și a formei sânilor;
- După naștere, pierderea fermității și volumului sânilor;
- Diferențe de mărime între cei doi sâni;
- Malformații congenitale ale sânilor(sindrom Poland)
Pentru a putea beneficia de această intervenție trebuie îndeplinite următoarele condiții:
- Creșterea sânilor trebuie să fie completă, în cazul persoanelor tinere;
- Trebuie să știți perfect motivațiile pentru care doriți această operație;
- Asteptările dumneavostră trebuie să fie reale.
Starea generală de sănătate are un mare impact asupra calității rezultatelor. Vor fi evaluate cu atenție de către chirurgul dumneavoastră, atât starea de sănătate fizică cât și cea emoțională. Succesul procedurii, siguranța și satisfacția dumneavoastră depind de:
- Gradul de comunicare cu chirurgul dumneavoastră;
- Seriozitatea dumneavoastră în ceea ce privește respectarea cu strictețe a instrucțiunilor date de medicul curant;
- Istoricul medical corect și complet, inclusiv medicația curentă, vitamine, suplimente alimentare, alcool, fumat, consum de droguri; intervenții chirurgicale în antecedente;
- Istoric de cancer de sân în familie;
- Rezultatul mamografiei, în cazul în care ați făcut una.
Chirurgul dumneavoastră vă va explica în ce constă această procedură.
Sânii vor fi examinați și fotografiați pentru evidențele medicale. Se vor lua în considerare mărimea sânilor, forma lor, calitatea pielii, localizarea areolei și a mamelonului.
Chirurgul dumneavoastră vă va recomanda efectuarea unei mamografii preoperatorii pentru a exclude existența unor probleme.
Chirurgul dumneavoastră v-ar putea sugera și alte proceduri aditionale pentru a îmbunătăți rezultatele obținute. De exemplu, dacă sânii sunt foarte căzuți este bine ca augmentarea mamară să fie facută în combinație cu o procedură de lifting de sân.
Care sunt riscurile mamoplastiei de augmentare?
Există două tipuri de implanturi mamare: cu ser fiziologic și cu gel siliconic. Implanturile cu ser fiziologic sunt de domeniul trecutului și se folosec mai ales pentru reconstrucția de sân după mastectomie (rezecția de sân în cancere mamare). Implanturile siliconice moderne conțin silicon cohesiv, care nu curge și nu-și modifică forma, sunt foarte naturale la atingere și de aceea sunt preferate celor saline.
Chirurgul dumneavoastră vă va pune la dispoziție toate informațiile cu privire la riscurile și beneficiile acestei proceduri. Trebuie să respectați toate indicațiile date de medicul dumneavoastră atât în ceea ce privește perioada preoperatorie, cât și postoperator, pentru a minimiza riscurile.
Ce mărime de implant mi se potrivește?
Consultația finală cu medicul cuprinde o serie de măsurători în urma cărora vi se va indica o mărime maximă și una minimă, cât și forma implantului care vi s-ar potrivi, în funcție și de preferintele dumneavoastră.
În ce constă intervenția chirurgicală?
Incizia poate fi localizată în trei locuri diferite: în șanțul submamar, periareolar, la nivelul axilei. "Buzunarul" în care este introdusă proteza poate fi făcut sub muschiului pectoral, în contact cu grilajul costal, sau sub glanda mamară, respectiv deasupra mușchiul pectoral.
După stabilirea zilei operației veți primi indicații referitoare la:
- medicamente care trebuie evitate;
- oprirea fumatului;
- teste și investigații preoperatorii.
Operația se desfașoară într-o sală de operație cu anestezie generală. Postoperator, veți fi monitorizată, iar sânii vor fi pansați cu pansamente sau sutien special, care se vor menține 8 săptămâni.
Ce trebuie să fac după operație?
Disconfortul pe care îl veți simți se traduce în senzație de constricție toracică și febra musculară puternică. Într-o zi-două postoperator, veți putea să vă ridicați din pat și să efectuați activități puțin solicitante.
În prima săptămână:
- Veți face primul dus postoperator;
- Va veți putea relua activitățile cotidiene;
- Puteti relua viața sexuala, cu solicitarea minima a sânilor.
Dupa 7-8 săptămâni:
- Începeți masajul sânilor din săptămâna a 3-a postoperator;
- Cea mai mare parte a edemului va disparea și începe să se contureze rezultatul final;
- Puteți întrerupe folosirea non-stop a bustierei;
- Puteți relua exercițiile fizice mai intense precum și mișcările ample ale brațelor.
Dupa 8 săptămâni:
- Reveniți complet la toate tipurile de activități pe care le desfășurați înainte de operație;
- Masajul ușor, circular, început în săptămâna a 3-a, trebuie să continue pănă la 6 luni postoperator.
Care sunt rezultatele intervenției?
Rezultatele sunt foarte bune pentru mulți ani, totuși nu uitați că efectul gravitației, precum și al înaintării în vârstă apare și la sânii operați.
De obicei pacientele prezintă un grad înalt de satisfacție. Cele mai multe femei consideră că noua siluetă le crește mult încrederea în sine.
După perioada de vindecare trebuie să reveniți pentru mai multe consulturi cu chirurgul dumneavoastră, astfel pot fi cuantificate rezultatele pe termen lung.
Când trebuie să-mi schimb implanturile?
Marea majoritate a producătorilor garantează aceste proteze “pe viață”. Deși forma sânilor se păstrează un număr mare de ani, 10-15, probabil că va fi nevoie de o intervenție de lifting la nivelul sânilor, ocazie cu care se poate efectua și schimbarea protezelor.
Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!