Lipoaspirația

Depozitele de grăsime localizate oriunde pe corp, care nu răspund la dietă și exerciții fizice sunt rezolvate cu succes prin lipoaspirație. Lipoaspirația modelează anumite regiuni ale corpului prin îndepărtarea grăsimii în exces, îmbunătățind conturul și proporțiile.

Lipoaspirația nu este o metoda de slăbire!

Care sunt indicațiile lipoaspirației?

Lipoaspirația sau liposucția, reprezintă îndepărtarea chirurgicală a depozitelor localizate de grăsime.
Lipoaspirația poate fi utilizată pentru a îndepărta depozite de grăsime de la nivelul:

- obraz, bărbie, gât;
- membre superioare;
- torace anterior și posterior;
- abdomen și talie;
- șolduri, fese și coapse;
- regiunea internă a genunchilor;
- gambe și glezna.

Lipoaspirația poate fi asociată cu lifting-ul facial, reducerea mamară, abdominoplastia.

Lipoaspirația nu este un tratament pentru obezitate și nici un tratament eficient pentru celulită.

Sunt o bună candidată pentru această intervenție?

Candidații ideali pentru acest tip de intervenție sunt persoanele adulte, cu masa corporală cuprinsă într-un interval de +/- 30%, din valoarea ideala, cu pielea fermă și elastică și cu un bun tonus muscular, care să aibe o bună stare de sănătate, fără afecțiuni care ar putea interfera cu vindecarea, să fie nefumători sau să înterupă fumatul cu minim 2 săptămâni înaintea intervenției chirurgicale și să privească cu obiectivitate rezultatele posibile.

Succesul acestei intervenții depinde de o bună evaluare a pacientului și de completa conștientizare a rezultatelor posibile. Tonusul pielii, elasticitatea acesteia, precum și densitatea țesutului gras și distribuția acestuia sunt factori care dicteaza tehnica aleasă și de care depind rezultatul final.

Ce trebuie să fac după operație?

Un conformator elastic, compresiv trebuie purtat 2 luni, cu rolul de a controla edemul care se dezvoltă postoperator și de a comprima pielea pe noul conținut.
Activitățile de intensitate normală se reiau cât de curând posibil. Acest lucru previne apariția emboliilor și a altor complicații. Plaga operatorie se vindecă între 5 și 10 zile. Procesul de vindecare continuă mai multe săptămâni.

Va trebui să vă verificați greutatea pe tot parcursul vindecării, pentru că dacă veți câștiga în greutate, rezultatul lipoaspirației poate fi compromis.

Edemul local poate dispărea în câteva luni. Pe măsură ce acesta dispare, se evidențiază noul contur al corpului.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!