Liftingul vampir

Liftingul vampir - Sângele revoluționează chirurgia estetică!

Stranie asociere la prima vedere? Însă intenția recurgerii la aceasta alipire ușor metaforică, extrapolată, a celor doi termeni "lifting" șli "vampir" este de a exprima în doua cuvinte efectul și metoda reîntineririi prin injectarea de plasma bogată în plachete (PBP):

- efect - rejuvenarea, întinderea pielii prin stimularea producției de țesut nou (colagen, elastină, vase de sânge)
- metoda: utilizarea unui produs de sânge, dar spre deosebire de sângele rosu cu care vampirii se "ospatau" în scopul reîntineririi, plasma bogată în plachete este de culoare galbuie și este obținută din propriul sânge.

Timp de decenii, întinerirea feței prin liftingul chirurgical a fost singura opțiune. În zilele noastre însa, sunt foarte populare tratamentele non-invazive, pentru stimularea producției și menținerea unui nivel adecvat de colagen în piele, în scopul îmbunătățirii tenului, reversibilizării semnelor de îmbătrânire. Acest lucru se datorează faptului că oamenii doresc să arate cât mai bine cu tratamente cât mai puțin invazive și cu cât mai puțin timp de recuperare (timpul este un lux pentru cei mai mulți dintre noi!). Deși nu este posibilă o reparare rapidă pentru ridurile severe, există optiuni noi de tratament și terapii combinate disponibile pentru a încetini procesul îmbătrânirii (mai ales din zone de impact vizual precum față, gât, decolteu, mâini), recent intrând în "arena anti-îmbătrânire" Platelet Rich Plasma (PRP) sau Plasma bogată în plachete (PBP), un incredibil tratament regenerativ natural.

Pentru a înțelege valoarea terapeutică a plasmei bogate în plachete este importantă o înțelegere de bază a componentelor din sânge. Sângele conține plasmă, celule roșii (hematii), celule albe (leucocite) și plachete (trombocite), responsabile pentru crearea cheagului de sânge care oprește sângerarea, activarea reparării țesuturilor deteriorate prin constructie de țesut nou, datorită eliberării unor proteine bioactive, așa-numiții factori de crestere. Procedura implică recoltarea de sânge (standard), separarea și concentrarea PBP din sângele integral prin centrifugare (de aproximativ 4-7 ori mai mare decât concentrația normală de trombocite în sânge) și apoi injectarea acesteia, după activarea cu CaCl2, în zona de tratament. Trombocitele active eliberează factorii de creștere și reacționează cu fibrina prezentă în plasmă pentru a forma o "schelă" la locul injectării, o "țesătură" din "fire" de fibrină ale cărei ochiuri găzduiesc trombocitele ce "cheamă" prin intermediul factorilor de creștere o mare varietate de celule cu rol în repararea/regenerarea țesuturilor ce se va desfășura în următoarele 300 de zile. "Schela" este înlocuită treptat de matricea extra-celulara, celulele și vasele de sânge normale, rezultând regenerarea naturală a țesutului cu efect la nivelul pielii de întinerire a texturii și de umplere a ridurilor.

Cum se realizează liftingul

Medicul recoltează din sângele tău aceste trombocite, le combina cu o substanță și obține plasma bogată în plachete (PBP), pe care apoi o injectează în zonele afecate, acestea urmând să refacă țesutul din interior. Plasma bogată în trombocite elimină riscul transmiterii de boli, nu provoacă hipersensibilitate sau alergii. Ea înlocuiește treptat celulele și vasele de sânge, rezultând regenerarea naturală a țesutului cu efecte spectaculoase de întinerire a pielii și de umplere a ridurilor.

Avantajele liftingului vampir

Aria de acțiune a tratamentului este mult mai largă, el putând fi utilizat atât pe față, cât și pe gât și decolteu. Poate fi injectat direct, în “valea lacrimilor”, șanțul dintre pleaopă inferioară și pomeți, care este o zonă extrem de sensibilă și intolerantă la alte produse de întinerire.

Cui îi este recomandat liftingul vampir

Orice persoană între 20 și 80 de ani, indiferent de tipul tenului, poate să apeleze la acest gen de lifting.

Câte ședințe sunt necesare?

Un tratament complet necesită mai multe ședințe, de obicei se fac 2 până la 4 ședințe, la un interval de 2 săptămâni, una de cealaltă, în funcție de problemele persoanei. Apoi se repetă o ședință pe an sau ori de câte ori este nevoie. De îndată ce ai terminat ședința, poți să mergi acasă, iar singurele urme care pot să rămână sunt cele de la injectare, care dispar a doua zi.