Liftingul de frunte

Liniile de la nivelul frunții pot arăta supărare sau îngrijorare, ridurile dintre sprâncene arată de obicei furia. Sprâncenele "căzute" lateral indică o față obosită sau tristă.

Dacă considerați că ridurile de la nivelul frunții nu vă ilustrează intocmai starea sufletească, liftingul frunții ar putea fi soluția pentru rezolvarea aceastei probleme.

Prin această procedură sunt corectate poziția căzută a sprâncenelor, ridurile orizontale frontale și se îndepartează expresiile de îngrijorare și supărare determinate de acestea.

Ce este litingul de frunte?

Liftingul de frunte este indicat atât la femei, cât și la bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 60 ani. Poate aduce beneficii și la persoanele mai tinere care au moștenit pozitia căzută a sprâncenelor.

Candidații ideali:

- Sprancenele căzute sau poziționate jos care conferă un aspect obosit sau trist;
- Ridurile orizontale profunde la nivelul frunții, care nu pot fi corectate cu toxină botulinică și acid hialuronic;
- Riduri adanci între sprâncene și uneori la nivelul regiunii superioare a nasului, care nu pot fi corectate cu toxină botulinică și acid hialuronic.

Precauții si contraindicații:

- Tensiune arterială crescută și alte boli cardiovasculare grave;
- Probleme ale coagulării sanguine;
- Diabet;
- Alte boli grave;
- Tendință la cicatrici cheloide.

Cum aflu dacă am nevoie de această intervenție?

Primul pas este o consultație cu chirurgul plastician. Aici veți primi toate informațiile utile despre:

- Scopul dorit și o evaluare a cazului dumneavoastră;
- Tipurile de intervenții;
- Riscurile și complicațiile posibile;

Starea generală de sănătate are un mare impact asupra calității rezultatelor. Vor fi evaluate cu atenție de către chirurgul dumneavoastră, atât starea de sănătate fizică, cât și cea emoțională. Succesul procedurii, siguranța și satisfacția dumneavoastră depind de:

- Gradul de comunicare cu chirurgul;
- Istoricul medical corect și complet, inclusiv medicația curentă, vitamine, suplimenti alimentari, alcool, fumat, consum de droguri;
- Seriozitatea dumneavoastră. în ceea ce privește respectarea cu strictețe a instrucțiunilor date de medicul curant.

Doctorul va evalua structura osoasă a feței și caracteristicile țesuturilor moi. Grosimea, textura și elasticitatea pielii, tonusul musculaturii frontale și a regiunii periorbitale, toate vor fi de asemenea atent evaluate. Se vor indica și alte proceduri care, practicate în același timp operator, pot da rezultate net superioare:

- Liftingul facial care îndepărtează excesul de piele, de la nivelul treimii medii și inferioare a feței și de la nivelul gâtului;
- Chirurgia pleoapelor prin care se îndeparteaza excesul de piele, atât de la nivelul pleoapelor superioare, cât și de la nivelul celor inferioare.

În ce constă intervenția chirurgicală?

Tehnica aleasa depinde de fizionomia dumneavoastră, de rezultatele dorite, precum și de preferințele chirurgului. Vi se va indica tehnica chirurgicală cea mai potrivită, dintre tehnicile existente. Metoda cea mai uzitată este incizia coronaliană și constă în plasarea unei incizii la nivelul scalpului, de la o ureche la cealaltă, ascunsă fiind în zona păroasă a capului. Uneori această incizie se plasează chiar la nivelul liniei păroase a frunții. Prin această incizie, se modifică sau se îndepărtează fragmente musculare frontale și se excizează excesul de piele.

O altă metodă este cea endoscopică. Endoscopul este inserat prin mici incizii, sub pielea frunții si permite chirurgului sa lucreze pe structurile interne. În unele cazuri se pot folosi combinații ale tehnicii endoscopice cu alte tehnici.

O altă tehnică folosește doua incizii mici, la nivelul tâmplelor, prin care se ridică sprâncenele căzute, și alte două incizii la nivelul pleoapelor superioare, pentru a trata ridurile dintre sprâncene. Dacă doriți să corectați doar liniile dintre sprâncene sau de la nivelul regiunii superioare a nasului, acest lucru se poate obține folosind doar inciziile de la nivelul pleoapelor superioare, aceleași ca și în cazul blefaroplastiei.

Ce trebuie să fac înainte de operație?

Veți primi informații complete și corecte cu privire la procedura pe care o doriți.

Vi se vor da indicații în ceea ce privește ziua preoperatorie:

- Lista de investigații preoperatorii;
- Evitarea unor medicamente care pot interfera cu procesul de recuperare și cu vindecarea;
- Date despre anestezie;
- Oprirea fumatului cel putin două săptămâni înainte și după operație;
- Este indicat să alegeți o coafură în așa fel încât părul să acopere traiectele de incizie până la vindecarea lor completă.

În fiecare an mii de femei și bărbăți beneficiază de aceasta procedură fără a experimenta complicații majore. Chirurgul dumneavoastră vă va informa atât asupra riscurilor, cât și asupra beneficiilor liftingului de frunte. Riscurile asociate acestei intervenții sunt infecțiile sau sângerările la acest nivel. La acestea se adaugă riscurile anesteziei.

Este bine să urmați cu strictețe toate sfaturile medicului și să-l consultați ori de câte ori aveți nelămuriri.

Operația are loc într-o sala chirurgicală, sub anestezie generală sau locală. Chirurgul și asistentele de sală vă vor oferi confortul și siguranța necesară pe toată durata intervenției.

Postoperator, zona operată va fi acoperită de pansamente; uneori sunt plasate în timpul operației tuburi de dren, la nivelul zonei operate, pentru a evacua eventuala colecție lichidiană.

Ce trebuie sa fac după intervenția chirurgicală?

Disconfortul apărut postoperator este ținut sub control cu medicație specifică.

Deși fiecare se vindecă diferit, totuși se pot trasa câteva linii generale:

În prima zi trebuie să stați la pat, cu capul așezat într-o poziție mai ridicată decât restul corpului, mai sus decât nivelul cordului.

În prima săptămână:

- Se îndepărtează tuburile de dren;
- Puteți relua activități de intensitate redusă.

După două săptămâni:

- Majoritatea echimozelor (vânătăilor) vor disparea;
- Este îndepărtat materialul de sutură;
- Puteți începe utilizarea fardurilor pentru a acoperi liniile cicatriciale sau discromiile pielii;
- Puteți relua majoritatea activităților cotidiene inclusiv exerciții fizice ușoare.

După trei săptămâni:

- Toate activitățile cotidiene pot fi reluate, la fel și antrenamentele fizice dorite;
- Edemul continuă să scadă;
- Zonele cu sensibilitate redusă încep să se vindece.

Trebuie evitată expunerea la soare pe toată perioada vindecării și se indică folosire cremelor blocante UV pe perioade nedeterminate.

Când obțin rezultatul definitiv?

Cea mai mare parte a pacienților sunt foarte multumiți cu noua înfățișare. Deși procesul vindecării durează mai multe luni, rezultatul final este pe masura așteptărilor. Un număr de factori, ca de exemplu ereditatea și stilul de viață, joacă un rol important în durabilitatea rezultatelor. Procesul înaintării în vârstă va continua și după operație. Consulturile pe care chirurgul dumneavoastră le solicită sunt importante în monitorizarea procesului vindecării. Trebuie să respectați aceste programari, chiar dacă totul vi se pare că este în regulă, pentru a beneficia de evaluarea rezultatelor pe o perioadă mai lungă de timp.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!