Liftingul de coapse

Liftingul la nivelul coapselor constă în “ridicarea” (ascensionarea) țesuturilor de la nivelul coapselor, mai ales a zonelor posterioare și interne, excesul tegumentar este excizat, rămânând o cicatrice în zona inghinală și/sau șanțul subfesier.

Operația se adresează pacienților, femei și bărbați, care prezintă o mare laxitate tegumentara în regiunea internă a coapselor, dar se aplică și pentru fetele anterioare și posterioare ale coapselor.

Operația se desfășoară sub anestezie generală și poate fi asociată cu liftingul altor zone, cu lipoaspirația sau lipectomia.

Ce trebuie să fac după operație?

Recuperarea după operație se face în 12-14 zile; majoritatea firelor de sutură vor fi scoase. După această perioadă, pacientul va putea relua igena locală, spălare cu apă calduță și săpun.

Conformatorul elastic trebuie purtat 2 luni postoperator.

Se folosesc produsele de modelare cicatriceală, cu aplicație a la long. Uneori este necesară corecția acestora, corecție care poate fi făcută după 6 luni de la operație.

Eforturile fizice mai intense pot fi reluate dupa 5-6 săptămâni.

Sunt indicate ședințe de masaj manual sau erdermologic pentru a obține rezultate cât mai uniforme.

Cum va arăta cicatricea postoperatorie?

Cicatricele vor fi dispuse în regiunea inghinală, la limita dintre pielea regiunii interne a coapsei și regiunea vulvară sau perineală.

Dacă se ascensionează și fețele anterioare ale coapselor, atunci cicatricea poate merge și anterior în regiunea pubiană, prelungindu-se uneori către laterale, într-o regiune care poate fi ascunsă de slip.

În cazul ascensionării țesuturilor regiunii posterioare a coapselor, atunci cicatricea se va prelungi posterior și va fi “ascunsă”, în șanțul subfesier. Dacă excesul tegumentar este foarte mare, cicatricelor descrise anterior le vor fi asociate o altă cicatrice verticală, care va fi pozitionată pe fața internă a coapsei.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!