Liftingul de brațe

Laxitatea tegumentara apare în jurul vârstei de 40 de ani; se tratează și se previne prin masaj și exerciții fizice. Laxitatea tegumentara apare la orice nivel, inclusiv la nivelul brațelor. În această zonă este foarte evidentă și supărătoare.

Au apărut de curand metodele de a trata și preveni instalarea acestei laxități și anume tehnici de laser terapie. Odată cu înaintarea în vârstă, aceasta va fi mai accentuată și va necesita o corecție chirurgicală. Intervenția presupune ascensionarea și excizia excesului tegumentar de la nivelul brațului, printr-o incizie care va fi plasată în axial; în unele cazuri, va fi asociată cu o alta, dispusă în axul longitudinal al brațului, și care va fi poziționată pe fața internă a acestuia.

Operația se desfașoară sub anestezie genarală.

Ce trebuie să fac după operație?

Imediat după operație trebuie să rămâneți în clinica 24 de ore sub supreveghere medicală. Firele de sutură vor fi scoase până la 12 zile și apoi puteți relua igiena locală, cu apă și săpun.

Este obligatorie purtarea fașei elastice prescrisă de chirurgul dumneavoastră. Masajul trebuie început chiar din a 2-a săptămână postoperator. Cicatricele trebuie masate cu produsele speciale pentru remodelare cicatriceala, cel puțin 6 luni.

Mișcările brațelor pot fi reluate treptat cu excepția ridicării lor deasupra nivelului umerilor; această mișcare trebuie reluată cât mai târziu posibil (dupa 3-4 săptămâni), pentru a evita lațirea cicatricei, existând riscul ca aceasta să se lățească tot mai mult pe parcursul celor 6 luni de evoluție. Utilizarea plasturilor cu silicon este indicată.

Pacientul va trebui să înteleagă că va rămâne cu cicatricele postoperatorii pentru tot restul vieții și să consimtă la aceasta.Trebuie să știe de asemenea că, uneori, este necesară corecția acestora, corecție care poate fi făcută dupa 6 luni de la operație.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!