Labioplastia

Uneori, femeile cu labii de dimensiuni mari se simt neatractive sau doresc să-și îmbunătățească experiențele sexuale. În anumite circumstanțe însă, pot avea dureri în timpul actului sexual, pot simți discomfort în timpul activităților zilnice sau atunci când poartă haine strâmte. În aceste cazuri, labioplastia este soluția chirurgicală prin care se pot reduce sau remodela labiile.

Este o procedură ce se desfașoară cu anestezie locală sau generală, nu necesită internare, iar pacienta poate părăsi clinica la câteva ore după intervenție.

Postoperator, pacienta poate avea un discomfort ușor pentru câteva zile și o umflare a zonei,care de obicei dispare complet după 1-2 săptămâni. Cicatricea ramasă după intervenție este, de obicei, greu de observat.

Ca orice intervenție chirurgicală, și labioplastia are câteva riscuri potențiale, dintre care cele mai comune sunt: sângerarea, infecția, asimetria. Dar aceste incidente sunt foarte rare și toate aceste aspecte vor fi discutete cu doctorul dumneavoastră în timpul consultației.

Timpul de repaos

Timpul de vindecare după intervenție este scurt, de aproximativ 5-7 zile. Dupa intervenție se recomandă repaos al activității sexuale timp de 2 săptămâni.