Îngroșarea penisului

Diametrul penisului poate fi crescut prin introducerea unor substanțe sub piele, pe toată circumferința lui. Circumferința penisului poate crește astfel cu până la 2-3 cm pe operație, creștere care este evidentă atât în stare de repaus, cât și în erecție.

Această îngroșare se poate face cu substanțe care se resorb în timp, cum ar fi acidul hialuronic care se resoarbe în 6-9 luni.

Altă metodă de îngroșare este cu grasime proprie, care după mai multe ședințe de injectare conferă un rezultat definitiv. Grăsimea proprie a pacientului, se recoltează de la acesta în același moment operator, și după o prelucrare specială, este introdusă pentru a mări diametrul penisului printr-o metodă care se numește microlipofiling.

Operația se desfășoară sub anestezie generală sau rahidiană.

Care sunt riscurile intervenției?

Riscurile operației sunt reprezentate de:

- riscul anestezic;
- infecții;
- hematoame, seroame, echimoze;
- necroze tegumentare;
- cicatrice patologice;
- edem inflamator important;
- asimetrii temporare sau definitive;
- insuficientă alungire sau îngroșare.

Ce trebuie să fac înainte de intervenție?

Preoperator trebuie făcută o toaletă riguroasă a regiunii respective, cu apă caldă și săpun. Este contraindicată administrarea aspirinei sau a altor antiinflamatorii, cel putin 7 zile înainte de injectare, pentru a reduce riscul de apariție a echimozelor și hematoamelor importante.

Ce trebuie să fac după operație?

Veți rămâne sub supraveghere medicală 24 de ore, pentru că orice intervenție chirurgicală are un risc de sângerare. De obicei, este nevoie de instalarea unei sonde urinare pentru cel putin 24 de ore. Imediat postoperator, este nevoie de medicație antibiotică, antialgică și antiinflamatorie.

Erecția este contraindicată cel puțin 3-4 săptămâni postoperator.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!