Augmentarea glandului penian

Glandul penian este structura cea mai distală a penisului, extrem de sensibilă, cu rol esențial în buna desfășurare a actului sexual. Dimensiunile acestuia suferă modificari, triplându-și adesea volumul în timpul actului sexual. Volumul glandului este cu atât mai mare cu cât gradul de excitație sexuală este mai pronunțat.

Datorită structurii și particularităților anatomice speciale ale acestei zone, pentru a crește dimensiunile glandului, se folosesc doar substanțe care se resorb în timp, de tipul acidului hialuronic cu densitate mică sau medie. Creșterea dimensiunilor se face la nivelul coroanei glandului și asupra capului penisului. Injectarea acestei substanțe la nivelul capului penisului are și un beneficiu neașteptat, un efect favorabil asupra tulburărilor de ejaculare, devenind o metodă de tratament pentru ejacularea precoce.

Această intervenție nu afectează în nici un fel celelalte funcții fiziologice ale penisului.

Anestezia este adesea locală si nu necesită pregatiri speciale preoperatorii din acest punct de vedere.

Ce riscuri are această operație?

Riscurile intervenției sunt foarte reduse, deoarece această metodă folosește produsele injectabile resorbabile, bine tolerate, folosite și în augmentarea feței.

După injectare, apare inflamația zonei cu durere și echimoze, fenomele inflamatorii care se estompează în 3-7 zile.

Reacțiile adverse la produsul utilizat sunt rare și minore.

Produsul este lent resorbabil, iar intervenția trebuie repetată după aproximativ 9-12 luni.

Ce trebuie să fac înaintea intervenției?

Preoperator trebuie facută o toaletă riguroasă a regiunii respective cu apă caldă și săpun. Este contraindicată administrare aspirinei sau a altor antiinflamatorii, cel puțin 7 zile înainte de injectare, pentru a reduce riscul de apariție a echimozelor și hematoamelor importante.

Ce trebuie să fac după intervenție?

După operație sunt indicate aplicațiile reci locale. Se administreaza medicație antiinflamatorie și antibiotică 3 zile. Igiena locală trebuie să fie riguroasă, prin spălări de 5-6 ori pe zi cu săpun și apă calduță din abundența.

Când se reia activitatea sexuală?

Activitatea sexuală poate fi reluată la 3-7 zile de la injectare, după dispariția fenomenelor inflamatorii locale.

Există totuși un risc, destul de mic, de migrare a produsului în arii din imediata vecinatate, de aceea, 3 zile cât timp produsul este încă maleabil, este bine să faceți repaus sexual.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!