Alungirea penisului

Dimensiunile normale ale penisului la un adult, în stare de repaus, sunt de apox 10 cm în lungime și 7-9 cm în circumferință. În erecție, dimensiunile considerate în limite normale sunt cuprinse între 10 și 20 cm lungime, iar grosimea poate varia intre 8 și 14 cm în circumferință. Penisul este format din doua structuri erectile (structuri care se umplu cu sânge și determină erecția): corpii cavernosi și corpul spongios.

Alungirea penisului se face printr-o intervenție chirurgicală, la nivelul părții fixe aflate sub piele, în apropierea bazinului unde se află radacina penisului și a corpilor erectili. Aceștia sunt foarte puternic fixati în perineu, prin mai multe ligamente. Prin operația de alungire a penisului se secționeaza unul din aceste ligamente, permițând alungirea penisului. Prin această operație se pot câștiga între 2 si 5 cm în lungime, în funcție de particularitățile anatomice ale fiecărui pacient.

Operația nu se poate face decât o singură dată, nu se poate repeta și nu este reversibilă! Operația se desfasoară sub anestezie generală sau rahianestezie.

Care sunt riscurile acestei operații?

Riscurile sunt proprii oricarei intervenții chirurgicale:

- riscul anestezic;
- infecții;
- desfacerea firelor de sutură;
- hematoame, echimoze;
- seroame;
- necroze tegumentare;
- cicatrice patologice;
- edem inflamator important.

Cât și specifice zonei:

- asimetrii temporare sau definitive;
- insuficientă alungire sau îngroșare.

Ce trebuie să fac înaintea intervenției chirurgicale?

Nu aveți voie să luați medicamente, cel putin 2 săptămâni înainte de operație, altele decat cele prescrise de medic.

Se va face un set complet de analize de sânge și o ecografie penoscrotală de control.

Ce trebuie sa fac după operație?

Veți ramane sub supraveghere medicală 24 de ore după operație pentru ca orice intervenție chirurgicală are un risc de sângerare. De obicei este nevoie de instalarea unei sonde urinare pentru cel puțin 24 de ore. Imediat, postoperator, este nevoie de medicație antibiotică, antialgică și antiinflamatorie.

Erecția este contraindicată cel puțin 3-4 săptămâni postoperator.

Deși tratamentul este eficient, totuși 1% din pacienți nu obțin rezultatele dorite!